Variasjoner innen musikken

Variasjonene innen musikk har med årene blitt utrolig mange, her finner man alt i fra vuggesanger og opp til den hardeste Heavy metal musikken. I fra gammelt av når det var enkle instrumenter var det nok litt enklere å forholde seg til musikken, det var ikke mange varianter ute da. Men tidene forandrer seg jo og variantene økte veldig mye i den moderne tidsalderen. I dag har man ingen problemer med å finne sin musikkstil som man kan nyte.

Folkemusikk

De gamle stilene var noe stive og formelle varianter innen musikken, barokk stilen og lignende var for det meste for det øvre samfunnsklasse. Men så kom jo folkemusikken som den kaltes og den var for de mere vanlige folk og bød opp til dans og moro landet rundt. Denne musikkstilen kan man nok kunne kalle en helnorsk musikkstil som har eksistert i en del år nå.

Folkemusikk

Folkedans og folkemusikken oppsto i det Norske bondesamfunnet i gamle dager, man trengte jo litt moro i den lille fritiden man hadde da. Det er nok ikke enkelt personer som skriver denne musikken, her blir det mange variasjoner avhengig av musikerne som gjerne utvikler musikken i sin retning. Så her får man store variasjoner innen denne type musikk. Man startet ikke med å skrive ned musikken før tidlig på 1900 tallet og den ble da dokumentert. Folkemusikken ble ikke bare brukt til fest og moro, man brukte den også til arbeid, ett eksempel er jo de mange slåttene som vi har her i landet.

Gammeldans

Musikk varianter som gammeldans, polka, reinlender, vals og masurka har man også hatt i Norge lenge. Det var på slutten av 1700 tallet at denne musikk og dansestilen kom hit til landet og den er her fortsatt. Instrumentene er som regel fele, trekkspill og i noen tilfeller også gitar. Dette var den mest populære musikk varianten her i landet i mange år, det førte også til at vi fikk mange band og grupper som spilte landet rundt på forskjellige tilstelninger. Ole Ivars er en av dem som har gjort det bra innen denne slangen av musikken. Gruppen stammer i fra Hamar området og ble til tidlig på 60 tallet og de holder fortsatt på med musikken. De har blitt veldig populære med åtte spellemannspriser og så langt har de gitt ut nesten 50 album.

Andre musikkstiler

Det kom til flere varianter som countrymusikk, pop, rock og lignende stiler. Mye av disse var preget av den Amerikanske musikken, tenkte da på artister som Elvis Presley som gjorde det utrolig stort med sin musikkstil. Han mikset jo flere musikkstiler og med sin spesielle stemme fenget han lytterne enormt i veldig mange år.

Elvis sin musikk ble fort populær blant de unge, men hos de eldre ble han ansett som en rebell som oppmuntret unge til å gjøre nærmest opprør. Men med årene har han klart å tiltrekke seg omtrent alle aldersgrupper med sin musikkstil, det er det ikke mange som har klart. Har var en av verdens største artister og hans musikk nytes også i dag verden rundt.