Store musikere

Det og kunne leve av musikk er ingen enkel sak, man må virkelig jobbe og prestere over tid for å kunne lykkes nok til å ha det som ett levebrød. Det er ikke så mange som virkelig har klart dette, men selvfølgelig er det noen som virkelig har lykkes. Disse store stjernene tjener enorme summer og ligger høyt oppe på listene rundt omkring i verden. Men veien dit har ikke vært lett, det har kostet dem mye arbeid underveis.

Prince

Prince Rogers Nelson

En av de som har lykkes innen musikken er Prince Rogers Nelson, han fikk nok sin musikalske inspirasjon i fra sine foreldre som begge var musikere. Foreldrene og besteforeldrene var veldig opptatt av jazz musikken og det har nok preget Prince i oppveksten og hjulpet han på veien til toppen. Det tok ikke lange tiden etter at han hadde fått sin første gitar at han mestret instrumentet veldig godt, men han stoppet ikke der for han lærte seg fort å spille på både trommer og keyboard også. Hans lillesøster som var to år yngre hadde også den samme musikk interessen som resten av familien. Faren til søsknene støttet dem begge og hjalp dem gjerne med musikken og oppmuntret dem begge til å fortsette. Prince sin musikk stil var rock, funk, soul og pop som han klarte seg godt på alle sammen. Men det var ikke bare musikk som han bedrev tiden med, det ble også mye fotball og basketball på han i ungdommen. Den første platekontrakten han fikk var da han hadde blitt 18 år gammel, det var hos Warner Bros og det første albumet fikk navnet For You.

Prince

Det første albumet ble ikke så populært som han hadde håpet på, men oppfølgeren som hetet kort og greit Prince som han kom ut med året etter ble en stor suksess for han. Albumet solgte til Platina og oppmerksomheten han fikk etterpå var enorm. Han ga ut ett album omtrent hvert år etter dette som også solgte bra og da han i spilte inn filmen Purple Rain i midten av 80 tallet tok virkelig populariteten helt av for han.

Madonna

Madonna

Madonna Louise Veronica Ciccone har også lykkes veldig godt innen musikken og er på øverste nivå over mestselgende artister. Hun startet ikke så tidlig i livet med å spille musikk ute på forskjellige steder, først da hun var 20 år gammel og hadde flyttet til New York ble hun med i Breakfast Klubb som vokalist, gitarist og trommeslager. Tre år senere kom hun ut med sin første singel som fikk navnet Everybody som ble ganske godt mottatt. Året etter kom det første albumet ut som het Eponymous som også ble godt mottatt av lytterne.Det og kunne leve av musikk er ingen enkel sak, man må virkelig jobbe og prestere over tid for å kunne lykkes nok til å ha det som ett levebrød. Det er ikke så mange som virkelig har klart dette, men selvfølgelig er det noen som virkelig har lykkes. Disse store stjernene tjener enorme summer og ligger høyt oppe på listene rundt omkring i verden. Men veien dit har ikke vært lett, det har kostet dem mye arbeid underveis.