Populære band

Noen av hard rock og metalbandene har hatt kort levetid. Men selv med slik kort levetid så har det fra flere av de kommet mye god musikk. Og noen er fortsatt i full fart selv om de er over 40 og 50 år gamle i dag i 2018. Ganske imponerende alder på noen av disse bandene fra den tiden. Noen av de virkelig gode bandene fra den tiden kommer det en kort presentasjon av her nå;

Black Sabbath

Black Sabbath er en av disse bandene som har klart og holde det gående i alle disse årene. Gruppen ble til i Birmingham i England i slutten av 60 tallet. Da de startet opp kaldte de seg Earth men skiftet navn etter bare et år til da Black Sabbath.

De som sto for gruppen i den første tiden var Ozzy Osbourne, Terry Butler, Tony Lommi og Bill Ward. Som de fleste band av denne typen er det blitt en del utskiftinger med tiden.

Det har hvert avviklet flere ganger men de har funnet veien tilbake igjen hver gang så langt, så det ser jo ut som om de skal fortsette enda noen år.

Rundt 20 album har de klart og spille inn så langt, men det kommer nok sikker flere med tiden.

Kiss

Kiss er et Amerikansk rocke band som ble etablert i starten på 70 tallet i New York. De er nok mest kjent for sitt varemerke, ansikt sminkingen og kostymene de brukte når de var på scenen.

Også her har det blitt skiftet ut medlemer av gruppen med tiden, Paul Stanley og Gene Simmons er de eneste som er igjen av den opprinnelige gruppen. Nå har de med seg Tommy Thayer og Eric Singer og det ser ut til og fungere bra for dem.

Også dette bandet har hatt opphold i sin karriere, men har så kommet sammen igjen for og fortsette sin satsing videre.

Innspillinger har det også blitt en god del av med tiden, nesten 50 studioalbum, konsertalbum og samlealbum har det blitt.

De har også hatt flere konserter i Norge på sine tourer rundt omkring i verden og en kan nok ikke se bort ifra at de kommer igjen, siste konserten de hadde her var i fjor som da ble holdt i Oslo Spektrum i mai.

Det er lagt opp til en tour i Spania og i Portugal i juli nå i år, så her kan du få oppleve dem live igjen om du vil.

Def Leppard

Def Leppard ble opprettet i England i slutten av 70 tallet og det er et hard rock- heavy metal band.

De som var med i fra starten var Tony Kenning, Rick Savage og Joe Elliott. Dagens band består av Joe Elliott, Rick Savage, Rick Allen, Phil Collen og Vivian Campbell.

Det har blitt utgitt rundt 15 album i fra denne gruppen og totalt har de så langt solgt over 100 millioner album, det er en god prestasjon.

To av deres orginale studioalbum utgivelser har solg over utrolige 10 millioner eksemplarer hver, det sier jo alt om hvor poppulære denne gruppa er.

Suksessen er enorm, de la ut på en toårig tour og ble en av verdens største band med sitt salg av konsert billetter og platesalg.

Også denne gruppen har satt opp en ganske omfattende tour i år, den blir så langt på rundtur rundt i Usa i fra slutten av mai til oktober.

En noe kortere tour er lagt til England senere i år.

Comments are closed.