Musikk stjerner

På slutten av 50 tallet og starten på 60 tallet kom det veldig mange nye band som hadde rock og Heavy musikk som sin stil.

Musikkstilen var nok en slags rebelsk protest mot samfunnet i fra ungdommene. Den ble også sett på som djevelens musikk som mange av de noe eldre tok stor avstand i fra. Men musikkstilen fortsatte og fikk stadig flere og flere tilhengere, i dag er det mange band som fremfører denne stilen med stor suksess.

The Who

Gruppen The Who ble til i midten av 60 tallet, det var Roger Daltrey, Pete Townshend og John Entwistle som etablerte gruppen.The Who er egentlig en fortsettelse på bandene The Deturs og The High Numbers som etterhvert ble lagt ned. Det var rock, hardrock, power pop og psykedelisk rock som de hadde som sin musikkstil. De klarte ganske fort og slå igjennom i både USA og i England med sin musikk, de hadde også en uvanlig form for musikk hvor de slo i stykker instrumentene. Dette gjorde jo selvfølgelig at de fikk mye oppmerksomhet i media noe som igjen økte deres popularitet. De har så langt solgt over 100 millioner plater, dette gjør at de ligger høyt oppe på listen over de mest selgende bandene i verden. The Who holder fortsatt på selv om medlemmene ikke akkurat er noen ungdommer lengre.

Roger Daltrey

Frontfiguren i gruppen er Roger Daltrey som kommer i fra London, foruten musikken har han også drevet på som skuespiller. Det har blitt over 30 film, tv roller og teater roller på han så langt.Roger har også en solokarriere innen musikken som han også gjør det bra i, det har blitt åtte album og fire singler som han har hatt god suksess med.

Roger Daltrey

Gruppen har vært litt av og på gjennom årene, mye alkohol og narkotika har preget dem og da kommer jo gjerne uenighetene frem. Men Roger har klart og holde dem samlet.

Pete Townshend

Pete Townshend

Pete Dennis Blandford Townshend kommer også i fra London er foruten musiker også skribent som gjerne skriver innlegg i forskjellige media. Han skrev også mange av The Whos låter noe som gjorde han godt kjent. Det var mange instrumenter han spilte på men gitaren var hans vanligste instrument når han spilte for gruppen. Også Pete har en solo karriere ved siden av gruppen, rundt 30 plater og singler har han gitt ut så langt. Han har også kommet ut med flere bøker samt skrevet flere teaterstykker.

John Entwistl

John Entwistle

John kommer som de to andre i fra London og er foruten musiker også en låtskriver som også har gjort det bra med sin solo karriere. Hoved instrumentet han brukte var bass gitaren, men han spilte også mye munnspill, trombone, trompet, piano, valthorn og gitar. Han fikk med en del av sine låter med i programmet til gruppen men ikke så mange han ville. Derfor startet han opp med en solokarriere for og kunne få gitt dem ut selv. De ble veldig godt mottatt av publikum og hans solokarriere gikk veldig bra.