Michael Jackson – Kongen av Pop

Michael Jackson levde og virket som superstjerne over flere tiår, men døde brått i 2009, bare 50 år gammel. Michael var en av de unike sangtalentene som også kunne danse, og i den tiden han startet sin karriere var det også nye tider innenfor populærmusikken. Pop er en sjanger som blander mange stiler for å oppnå en fengende, pulserende rytme.

Til den dag i dag kjennes han som Kongen av Pop, en tittel som skildrer noe som svært få artister oppnår. Kongen av Rock ´n Roll regnes for eksempel å være Elvis, mens Madonna regnes som Dronningen av Pop. Han kjennes også som skaperen av moonwalk.

Tidlig karriere

Michael Jackson ble født i Indiana i 1958 og var en av åtte barn i det som bare ble kalt The Jackson Family. Ut fra denne hardtarbeidende familien skulle det komme mange artister, blant annet gruppen Jackson Five. Gruppen med Michael og Marlon som frontfigurer ble tidenes første boyband, og en verdenssuksess med de fengende låtene. Med Motown plateselskap i bakgrunn, ble låter og musikalsk uttrykk befestet. Med inspirasjon fra RNB og soul, kunne snart Michael kalle seg verdens mest berømte pop-artist.

Superstjerne og legendestatus

Michael gikk for sin egen karriere på slutten av 70-tallet og da albumet Thriller kom ut i 1982, var det ingen vei tilbake. Dette var likevel hans sjette soloalbum, etter at debutalbumet: Got to Be There kom ut i 1972, som han gav ut knapt 14 år gammel. Hans sukkersøte stemme og catchy bevegelser på scenen tok verden med storm.

Michael skal ha fått vanvittige summer levert i brune konvolutter hver uke, og noe brukte han til å lage sitt eget hjem Neverland, en fornøyelsespark og ranch som man aldri trengte å bli voksen i. Det skal sies av Michael og alle de andre søsknene vokste opp i et terrorvelde der foreldrene tok fram pisken når eksempler skulle statueres. Både misbruk og vold foregikk. Dette må ha preget Michael, som aldri viste sitt sanne jeg.

Men han gjorde også enorm suksess. Det var albumene som Thriller og Bad som vil stå i historien som noe av det aller beste som er produsert noen gang, samt de utrolige samarbeidene med artister som Paul McCarthy og Stevie Wonder for å nevne noen.

Tragisk og trist

Michael Jackson levde etter hvert et mer og mer innesluttet liv. Mange spurte seg hvorfor han ikke fikk seg en kjæreste og om anklagene mot han var sanne. I stedet brukte han enorme summer på å fikse utseende, et vanvittig forbruk og etter hvert medikamenter for å håndtere alle påstandene. Likevel klarte Michael å leve videre, og i 1994 skulle et svært spesielt giftemål holdes. Det var nemlig datteren til selveste Elvis som stod for de tabloide overskriftene. Ekteskapet varte bare i 2 år, og senere møtte Michael Debbie Rowe som han senere fikk barna Paris og Michael Jr. med.

Michael levde etter hvert kun i tråd med forventningene, og stilte opp overalt. Det førte til at han begynte å medisineres, og dette tok på helsen hans. Etter en feildosering av medikamenter skal Michael ha gått av med døden, bare 50 år gammel.