Kjente rockemusikere

Det er mange musikere og grupper verden rundt som har klart å skape seg en god karriere og kan ganske lett leve av sin musikk. Men det er nok enda flere som ikke har klart det helt store gjennombruddet. Lett er det selvfølgelig ikke, man må treffe tidsmessig med sin musikk. Fremføringen og en god låt gjør det meste av jobben for og kunne lykkes, talent er også en nødvendighet om nå skal nå til topps.

Jimmi Henrix

Kjente rockemusikere

En av disse artistene som har gjort det bra og nærmest blitt et ikon innen musikkbransjen er Jimmi Henrix. Han blir ansett for og være en av verdens beste på gitar, men det var ikke bare gitaren som tok han opp til toppen. Det var også musikkstilen hans og låtene han skrev, det ble en inspirasjons kilde for mange musikere verden rundt. Han kom til verden i Seattle som ligger i Washington Amerika i starten på 40 tallet. Etter en god del flytting rundt omkring endte han opp i Clarksville hvor han startet opp sitt første band som het King Kasual. Det gjorde han sammen med Johnny Jones og Billy Cox. Men det ble ingen stor suksess på dem i byen og området rundt. Lite med spillejobber og de få de fikk var dårlig betalt. Gruppen flyttet seg over til Nashville for å prøve lykken der, det gikk mye bedre for dem og de fikk stadig flere spillejobber. Gruppen holdt sammen i omtrent tre år før de skilte lag og Jimmy tok da veien til New York City og spilte sammen med flere kjente artister en stund rundt omkring i byen. Han startet så opp ett nytt band igjen som han kalte Jimmi James and The Blue Flames. Med dette bandet gjorde han det mye bedre, han fikk seg ett navn innen musikken og fikk oppmerksomhet og respekt for musikkstilen sin. Men det helt store gjennombruddet ventet fortsatt på seg, etter rundt ett år ble bandet oppløst. Det store gjennombruddet kom da han tok turen til England og startet ett nytt band der. Det var sammen med Noel Redding og Mitch Mithchell at de startet Jimmy Henrix Experience. Det hadde vert en ganske lang vei men han lykkes til slutt.

Led Zeppelin

Led Zeppelin

En gruppe som også klarte og lykkes bra er Led Zeppelin som startet opp i England på slutten av 60 tallet. Gruppen besto av John P Jones, Jimmy Page, John Boman og Robert Plant og det var hard rock som var deres stil. Gruppen klarte ganske raskt å etablere seg i både England og i Amerika, kun etter bare ett år kom de ut med den første palten. Denne platen har spilt inn over syv millioner dollar og var en blanding av hard rock, blues og folkerock. Platen gikk raskt inn på toppen av listene verden rundt og ble verdensberømte. Alle medlemmene hadde drevet med musikk i fra tidlig i ungdoms årene og hadde god erfaring med instrumentene. Det var Jimmy Page som sto for mange av låtene de fremførte, og han var også en plate produsent og komponist.