HEAVY MUSIKKFESTIVALER VERDEN RUNDT 2

Musikkfestivaler som har rock og heavy metal stil er det blitt veldig mange av rundt omkring. Det har jo også blitt fler musikk stiler som har sitt utspring i rocken og heavy metal musikken.

Disse blir da også gjerne tatt med i disse festivalene så en får en lett blanding av musikk stiler.

Slovenia

Metalcamp finner man i byen Tolmin i Slovenia. Festivalen ble startet opp i midten av 2000 tallet, de har nå byttet navn på denne festivalen til Metaldays.

Det er akkurat samme festival som før, med campingplass hvor man kan leie seg telt og slappe av innimellom slagene.

Årets festival er satt opp i fra den 22 til den 28 juli med mange kjente band som opptrer. Blandt annet 1000Mods, Alestorm, Anakim, Birdflesh og Behemoth som noen av dem. Mange er det, over 100 band er satt opp til årets konsert så her finner man garatert sin favorittmusikk.

Tyskland

Summer Breeze Open Air finner du i byen Dinkelsbuhl i Tyskland. Festivalen startet derimot opp i en annen by, Abtsgmund i slutten av 1990 tallet. Den ble så flyttet til Dinkelsbuhl i 2006 og har holdt til der siden.

Dette er en stor festival med godt over 13 000 besøkende hver dag så her kan det bli trangt etterhvert.

Årets festival er satt opp i fra den 15 til og med den 18 august med foreløbige band som W.A.S.P, Megahertz, Comeback Kid, Harakiri For The Sky og Ereb Altor And Lut som er bekreftet.

Det kommer flere etterhvert på denne listen, du kan gjerne følge med oppdateringene her.

Wacken Open Air Festivalen ble til i 1990 og den finner sted i Wacken også i Tyskland.

Den har blitt holdt hvert år siden den startet og har blitt en enormt populær festival. Det sies at den er den største eksklusive heavy metal festivalen i verden, det sier jo litt om omfanget av denne festivalen.

Det er satt opp rundt 150 band som skal opptre under årest festival som vil foregå i fra den 2 til den 4 august.

Noen av de som skal spille her er Nazareth, Attic, Boenfire, Dezperadoz, Die Happy, Fozzy og Hate Squad. Listen er mye lenger så her er det mye og glede seg til for de som liker denne type musikk stil.

England

Download festivalen finner man i Donington Park i England. Den startet opp i 1980 men da under navnet Monster of Rock. Monster of Rock ble egentlig nedlagt av arrangørene men man kom snart tilbake med arvtageren som da fikk navnet Download som da startet opp i 03.

Det her blitt mange kjente band som har vert innom denne festivalen, Iron Maiden, Audioslave, Kizz, Faith No More, AC DC, Metallica og Black Sabbath er noen få av dem.

Årets festival er satt opp i fra den 8 til og med den 10 juni med band som Avenged Seven Fold, Ozzy Osbourne, Marilyn Manson, Volbeat, Thunder og Shinedown som noen av dem.

Mange kjente og noen ukjente blir det nok under årets festival. Også her er festivalen lagt til et område hvor det er campingmulighet rett ved.