HEAVY MUSIKK

The Who og The Kinks var nok de bandene som startet med den tunge rocken som igjen utviklet heavy metal, death metal, black metal og trash metal med mer i midt og i slutten av 60 årene. Med diverse såkalte undergrupper som viking metal som kom i slutten av 80 tallet, så har vi symfonisk metal som dukket opp i slutten av 90 tallet, melodiske metal er en mere lyttervennlig variant av tung musikken.Ambient black metal som mikser en stil av tradisjonell ambient musikk og black metal, avant garde black metal som har kommet inn i black metal i fra symfonisk black metal men med en stilart av høyere kvalitet både teknisk og kunstnerisk.

De første

Black metal sine første store band var nok Venom, Bathory og Hellhammer. Venom i fra Storbritania blir betegnet som en del av den første bølgen av black metal. Bandet ble først stiftet under navnet Oberon  som de byttet til Guillotine før det ble endret til Venom. Debyalbumet kom ut på begynnelsen av 80 tallet og hadde navnet Welcome to Hell, etterfulgt av albumet Black metal. Det har blitt mange album etterhvert opp igjenom årene og mange konserter rundt om i verden, deres første konsert i Norge ble holdt i midten av 2007 på Betong som ligger i Oslo.

Bathory er et svensk trash- viking- black metal band som startet opp i begynnelsen av 80 tallet av Thomas Forsberg også kaldt Quorthon bare 17 år gammel. De har fått æren av og være det viktigste bandet i den utviklingen som black metal fikk.Dette var trash metal med sataniske tekster, på grunn av lite penger var det lavkvalitets produksjon på innspillingene til og begynne med i karrieren.Gruppen bestod av Kothaar, Fredrik Hanoi, Vvornth og Jonas Åkerlund i de første årene.Det ble flere studioalbum med årene, men desverre døde Quorthon bare 38 år gammel av hjertesvikt.

Hellhammer var et sveitsisk band som ble til i begynnelsen av 80 tallet av Steve Warrior kaldt Savange Damage og Tom G  Warrior også kaldt Satanic Slaughter, bandet ble ikke så gammelt, bare to år tok det før det ble oppløst. Men de klarte absolutt og gjøre seg bemerket innen metal musikken, som de har hatt en stor inflytelse på i den senere tiden. Det ble åtte plateinnspillinger på dem i tiden korte tiden de drev på. Med tittler som Death Fiend, Triumph of Death, Satanic Raids, Death Metal, Apocalyptic Raids, Demon Entrail og Blood Insanaty.Da bandet ble oppløst valgte Tom G warrior og Martin Ain å etablere et nytt band i litt samme stil, det ble Celtic Frost som spiller trash metal musikk.

Men det var ikke bare disse tre bandene som dro i gang black metal stilen, det var også Mercyfull Fate og det nye Celtic Frost med på. Det finnes nok flere av dem der ute som gjerne vil være med på listen over dem som startet opp denne musikkstilen, men dette er de som er mest kjent for og være pionerene innen black metal musikken. Det var litt om starten av metal musikken.