HEAVY MUSIKK FESTIVALER VERDEN RUNDT

Musikk av typen heavy rock og hard metal har flere varianter, det er jo en litt spesiell musikkstil hvor det er ofte satanistiske og okulte tekster det går på. Men det har blitt en populær musikk stil for mange og det gjenspeiler seg igjen på alle de forskjellige festivaler rundt omkring i verden.

Nederland

Dynamo Metal Fest finner sted i Einhoven i Nederland hvert år. Dette er en heavy metal festival som har blitt avholdt nesten hvert år siden 86. Årest festival er satt til den 14 juli og går nå kun over denne ene dagen, i motsetning til de første årene da det gikk over tre dager. Men på grunn av plassproblemer ble den da kun en en dagers festival.

I årets festival kan du få høre Ghost, Ministry, Sons Of Apollo, Overkill og Iron Reagan med flere.

Her gjelder det og være tidlig ute med og bestille billetter for det har vert utsolgt i flere år på rad nå.

Italia

Agglutination Metal Festival avholdes hvert år i byene Senise, Chiaromonte og Sant Arcangelo som alle ligger i regionen Basilicat.

Dette er nok den metal festivalen som har holdt på lengst i Italia, den første festivalen ble holdt i midten av 90 tallet så det blir noen år de har drevet på.

Årets festival er lagt til den 18 august, årets program er ikke satt opp enda med det kommer nok en god del kjente artister og band dette året og.

Noen av de som har spilt her under årene er Overkill, Mayhem, Cannibal Corpse, Carcass, Gamma Ray, Destruction og Ancient. Mange kjente rock og heavy metal band her.

Det er utrolig mange konserter og festivaler i Italia som er satt opp i år, du kan gjerne sjekke dem opp her.

Du finner garantert noe du vil like på denne lange listen.

Finland

Tuska Open Air Metal Festival holdes i hovedstaden Helsinki hvert år og er nok den største i Norden med heavy metal stilen.

De startet opp denne festivalen i slutten av 90 tallet så denne har jo pågått i noen år. Populær er den også blitt, med nesten 40 000 som besøker festivalen under de dagene den holdes. I mange år har den vert helt utsolgt, så her gjelder det og være tidlig ute for og sikre seg billetter.

Årets festival er satt opp ifra den 29 juni til den 1 juli med noen av disse artistene som skal spille der, Gojira, Europe, Arch Enemy, Emperor, Moonsorrow og Beast I Black med mange flere.

Portugal

Vagos Open Air blir holdt i byen Calvao i Portugal hvert år siden 2009, da som en liten festival med noen få Portugisiske og Internasjonale band. Men de har vokst seg store med tiden og har nå blitt en fullverdig internasjonal festival.

Årets festival blir holdt i fra den 9 til den 12 august med artister og band som Sinister, Candle of Filth, Moonspell, Converge, Ross The Boss, Feed The Rhino og Holocausto Canibal som er et lite utvalg av de du kan oppleve her under festivalen.