HEAVY MUSIKK BAND

Bandene som har heavy metal som sin musikkstil har økt vesentlig siden musikk slangeren dukket opp i 60 årene, med flere undergrupper av den tunge musikken som black metal og viking metal mm. De som startet det hele var jo Venom, Bathory, Hellhammer med flere og blir kalt den første bølgen av heavy musikk som kom. Den andre bølgen som det kalles skal vi se litt nærmere på her.

Den andre bølgen

Mayhem er et black metal band som er i fra Norge, inspirert av grupper i den første bølgen ble bandet opprettet i midten av 80 tallet av trioen Øystein Aarseth, Jørn Stubberud og Kjetil Manheim.Gruppen har fått omtaler som ” The Weirest Band in the World” noe som muligens stemmer når man ser på historikken til bandet. Med to nye medlemmer, Svein E Kristiansen og Eirik Norheim kom til og da lagde de sin første plate, innen det hadde de kun lagt ut demoer. Det var i slutten av 80 tallet at de lanserte Deathcrush som ble fort utsolg, så de valgte og sende ut en ny ladning av platen i begynnelsen av 90 tallet.

Noen av grunnene til at de har fått omtalen ” The Weirest Band in the World” kommer av flere ulike hendelser. Den første alvorlige episoden var da Per Yngve Ohlin også kaldt Dead tok sitt eget liv i 91,  det var et makabert syn som møtte Øystein Aarseth som var den som fant han. Dead hadde kuttet opp pulsårene for og så skyte seg selv med hagle i hodet. Mange rykter går om denne episoden, det sies at Aarseth istede for og ringe politi gikk han og kjøpte seg ett kamera for og fotografere liket først. Ett av disse bildene skal så ha blitt brukt til ett plateomslag på albumet dawn of the Black Hearts. Dette albubsbildet ble så kåret til tidenes mest kontroversielle , kanskje ikke så rart.

Men det stoppet ikke der, ryktene sier også at det ble tatt deler av hans hjerne som han så skulle ha spist og lagd smykker av hans hodeskalle. Ikke rart at de får sånne omtaler og kallenavn. Senere så drepte Varg Vikernes gitaristen Øystein Aarseth, han ble så dømt for dette drapet og Snorre Ruch som også var gitarist i bandet da ble dømt for å vert medskyldig i drapet.  Tidligere vokalister i gruppen var Nils B Svensson, Ståle Redalen, Eirik Norheim,Stian Johansen, Per Y Ohlin, Kittil Kittelsen og Svein E Kristiansen. Gitaristene Snorre Ruch, Rune Eriksen og Øystein Aarseth, Bassist Varg Vikernes og  på trommer Torben Grue og Kjetil Manheim. Dagens gruppe består består av Atilla Csihar, Charles Hedger, Jørn Stubberud, Morten B Iversen og Jan A Blomberg. Det har blitt nesten 30 plate innspillinger og videoer som de har produsert opp igjennom årene de har drevet på. Det har også blitt utallige konserter både i Norge og i utlandet. Om man ønsker og se hva de driver med nå for tiden kan du logge inn på deres hjemmeside her for å få oppdatert informasjon.

Der avsluttes artikkelen om den andre bølegen for denne gangen, men den fortsetter i neste artikkel.