HEAVY MUSIKK BAND OG ARTISTER

Det har blitt utrolig mange band og artister som har heavy musikken som sin stil. Det er variasjoner som rock, black metal, Death metal med mere.

Festivaler og konserter er det året rundt i hele verden av denne type musikk. Artistene og bandene som er godt kjent i dette miljøet ser vi litt nærmere på her.

Iron Maiden

Iron Maiden er et godt kjent navn innen heavy metal musikken. Dette er et heavy metal band som ble etablert i midten av 70 tallet av Steve Harris i London.

Bandet her blitt utrolig populært innen heavy metal stilen og har solgt over 100 millioner album, det sier jo en god del om hvor populære de er. Neppe mange som kan stille i den klassen med de salgstallene.

Det regnes også som det bandet som har hatt mest inflytelse på denne musikk stilen opp igjenom tidene.

Starten på bandet bestod av Steve Harris, Dave Sullivan, Ron Mattews, Paul Day og Terry Race, Terry ble imidlertidig fort byttet ut med Dennis Wilcock.

Det ble flere utbyttinger av medlemmene i starten, men det ble til slutt Harris og Dave Murrey som kom inn som har holdt bandet i gang som lederene i gruppen.

I starten spilte de stort sett på såkalte punk klubber rundt omkring i London da musikkstilen deres ble sammenlignet med punk musikken til og begynne med.

Det var påvirkning i fra plateselskapene som da prøvde og få bandet til og satse mere på punk stilen, men de beholdt sin hardkår gitarriff som det kalles og kombinerte de to stilene veldig bra.

Bandet ble en sensasjon innen rocke miljøet i England ganske fort, etter bare noen få år hadde de fått en stor lojal mengde av tilhengere som elsket musikkstilen deres.

Den første platen

Det ble imidlertidig ikke før i slutten av 70 tallet at de spilte inn sin første demo med da fire låter. Denne demoen vart en av de meste berømte i rockens historie, ikke ille til og være den første innspillingen de gjorde.

Omtrent året etter demoen kom de med sin første skikkelige plateutgivelse, den fikk navnet Soundhouse Tapes og den ble utsolgt i løpet av noen få dager.

Det ble starten på mange innspillinger i fra gruppen, det var rett etter den utgivelsen de skrev platekontrakt med EMI, en av de største selskapene på den tiden. Denne avtalen holdt de i mange år fremover og salget gikk strykende for dem.

En av grunnen til at gruppen klarte seg så bra over alle disse årene var nok at de omtrent aldrig var involvert i for mye festing og narkomissbruk som gjerne var en del av heavy metal miljøets stil.

Det store gjennombruddet

Det ble det store gjennombruddet for gruppen i Usa etter rundt 6 år med stor suksess for dem i Europa.

Det fortsatte bra selv med mange nedturer så tok de seg opp igjen ganske fort, mye av det skyldes en del utskiftinger av medlemenne i gruppen. Da det hele hadde stabilisert seg igjen fortsatte de sin suksess med mange turne`er verden rundt.

Det har også blitt ca 15 turer til Norge for Iron Maiden, skaren av tillhengere er ikke mindre her til lands en ellers rundt omkring i verden.