HEAVY MUSIKK BAND 2

Det som betegnes som den andre bølgen av heavy musikken startet på 80 tallet, veldig inspirert av bandene i den første bølgen lagde de sine egene stiler innen heavy musikken. Litt mere om bandene i den andre bølgen fortsetter her.

Darkthrone

Darkthrone er opprinnelig et band i fra Kolbotn utenfor Oslo som kom i slutten av 80 tallet. Det er i dag kjent som et black metal band med fortid i musikkstilen som punk, episk metal og death metal med såkalte doom metal aktige stil. Bandet het opprinnelig Black Death og spilte punk og death metal stilen som de endret litt når de byttet navn. Dagens band består av Ted Skjellum også kaldt Nocturno Culto og Gylve Nagell kaldt Fenriz, de tidligere medlemmene var Anders Risberg, Ivar Enger og Dag Nilsen. De har også hatt med seg noen gjestemusikkere opp igjenom tiden som Czral fra Aurora, Varg Vikernes fra Burzum, Ole J Moe fra Aura Noir og Sverre Dæhli fra Audiopain. Det har med tiden blitt nesten 20 plateinnspillinger på bandet og en rekke konserter rundt omkring.

Immortal

Immortal fra vestlandet, nærmere bestemt Bergen ble til i starten av 90 tallet av tidligere medlammer av band som Amputation og Old Funeral. Immortal er et black metal band som holdt på i over ti år før de valgte og oppløse bandet. Det ble lagd 7 platealbum på den tiden og med en god del konserter var de ett annerkjent band innen stilen. De valgte imidlertidig og starte opp igjen der de slapp i midten av 2000 tallet og stilen de var kjent for fortsatte, stilen blir betegnet som klassisk metal klisjeer og mystikk. De har også klart og bli nominert til spellemanns prisen for albumet All Shall Fall, men det takket de nei til og sto elegant over. Dagens medlemmer av gruppen er Ole J Moe, Reidar Horghagen, Demonaz Doom Occulta og Abbath Doom Occulta, tidligere medlemmer er Jan A Blomberg, Jørn I Tunsberg, Stian Smørholm og Kolgrim. Bandets offisielle hjemmeside finner du her.

Old Funeral

Også i fra Bergen distriktet kommer bandet Old Funeral. Dette bandet ble derimot ikke så gammelt, bare fire år holdt de på. Men de klarte og gjøre seg godt kjent i metall miljøet på den korte tiden de drev på. De siste medlemmene som var når det ble oppløst var; Tore Bratseth, Jan A Åserød, Thorlakk og Jørn I tunsberg. Tidligere medlemmer var Harald Nævdal, Olve Eikmo, Jon E Torgersen og Varg Vikernes. Det ble fire plateinnspillinger og to demoer på de fire årene de hold på.

Emperor

Emperor i fra Telemark ble stiftet i begynnelsen på 90 tallet og hadde symfonisk black metal som sin musikkstil. De har fått omtale som en av de viktigste gruppene for utviklingen av black metal i landet.  De gjorde en pause på nesten fem år før de fortsatte i samme stil som før. Det ble fire studio album, tre samler album, to konsert album, tre split album, tre EP plater og en demo og musikkvideo gjennom årene.Nåverende medlemmer er Thomas Haugen, Kai Monsaker og Vegard S Tveitan. Tidligere medlemmer var Håvard Ellefsen, Terje Schei, Bård Eithun og Jonas Alver.

Det vart det vi fikk med oss denne gangen av bøleg to innen black metal.