HARD MUSIKK

Hard rock, heavy metal, metal og death metal er noen av musikkartene en finner under betegnelser som det okkulte, satanisme og i enkelte tilfeller om natur og filosofi.Begrepene oppsto vel egentlig i slutten av 60 årene og er en sjanger av rockemusikken som utviklet seg når noen grupper startet med tung rock med mer. Når det gjelder instrumentene som brukes er det hovedsakligen gitaren som spiller en sentral rolle i musikken. Her er det forvrengte gitartoner, illevarslende og engsteliglyder som gir black metal sitt preg. Tekstene er preget av anti kristendom, okkultisme, krig, paganisme, satanisme og åsatro. De som det sies sto bak opprinnelsen av heavy metal stilen var bandene The Who og The Kinks, de lagde power- chords og var artskillelig mere aggresive på trommene en de øvrige bandene på den tiden.

Band

Noen av bandene som driver med tung musikk kommer her.The Who er i fra England og ble betegnet først som et rockeband. De var en av de mest popoulære, sjokkerende og innflytelsesrike bandene i slutten av 60 tallet.  Det var John Entwistle, Pete Townshend og Roger Daltrey som startet bandet. De var alle i fra Acton i England hvor de gikk på samme skole.Bandet ble fort populært i England, her kom det låter som I Can`t Explain, My Generation, Substitut, While He`s Away og Quick One i midten og slutten av 60 tallet. Det var rebelske og frustrerte låter som slo an i grupper av ungdom. Det ble etterhvert mange plateinnspillinger på bandet og de holdt konserter fortløpende. The Who har hatt tre turer til Norge, den første var i 67 da de spilte i Njårdhallen, tredve år senere var de her igjen da i Oslo Spektrum og siste gangen i 07 da de var med på Quartfestivalen i Kristiansand. Informasjon om The Who for 2018 finner du her : https://www.thewho.com.

The Kinks kommer også i fra England, det var Pete Quaife og brødrene Dave og Ray Davies som startet The Kinks. Det var etter noen år med ulike bandnavn at de fikk med seg Mick Avory at de tok navnet The Kinks i midten av 60 tallet. Med låten You Realy Got Me gjorde de et stort gjennombrudd som klatret opp på toppen av den engelske listen, suksessen fortsatte med ytterligere 13 låter på topp ti listen på noen få år. Med låter som Lola, Dead End Street, All Day And All Of The Night, Sunny Flower og Dedicated Follower of Fashion. Opp igjennom årene har de klart å selge millioner av plater og mottat mengder av utmerkelser innen musikken. De ble fort godt kjent utenfor England og hadde mange turneer rundt omkring i verden. Det ble også 11 konserter med gruppet i Norge, den første i 66 og det siste i 96 som forøvrig var den siste offisielle konserten de holdt.

I ettertid har noen av medlemmene fra The Kinks startet opp bandet The Kast Of Kinks, som også har besøkt Norge flere ganger. Foruten de som var med i starten har det vert flere innom bandet, som Jonn Dalton, John Gosling, Andy Pyle, G Edwards, Jim Rodford, Ian Gibbons, Bob Henrit og Mark Harley.