FESTIVALER I NORGE

Det er mange forskjellige festivaler i sommerhalvåret her i landet, med alle typer musikk som det bys på. Noen av det som tilbys av Rock, hardrock og heavy musikk tar vi en nærmere titt på her nå.

Midnattsrocken

Midnattsrocken er en av de største festivalene i Nord Norge som holdes i juli hvert år. Det finner sted på Brennelvsneset rett utenfor Lakselv i Porsanger kommune. Som ligger på 70 grader nord helt innerst i Porsangerfjorden.

Den ble startet i midten av 80 tallet og vokste seg fort så stor at den var en av de største festivalene som var i Norge på 80 tallet.

Den har en flott beliggenhet med midnattsol som gjør at festivalen pågår til tidlig på morgenkvisten og den får da en egen stemning under midnattsolens himmel.

Her har det også blitt bygget opp en festivals camping som er blitt veldig populær balndt de besøkende under festivalen, i og med at det er en utendørs festival kan det fort bli surt når det nord Norske været slår seg vrangt og da er deet greit og ha et telt og krype inn i for og få litt ly.

Med over 15 000 som er innom festivalen hver sommer er det godt med gjester i området.

Her her det spilt band som Wannskræk, TNT, Kim Larsen, Big Bang, Europe, Animal Alpha med mange flere.

Årets konsert er satt opp i fra den femte til den åttende juli, med artister som Ravage Rose, Ammunition, Trang Fødsel, Slade, Dee Snider og Innertier med flere. Men programmet er ikke fulstendig enda så ta en titt på deres web side som du finner her.

Der finner du oppdatert program etterhvert og kan også bestille dine billetter til både konserten og til campingen.

Karmøygeddon

Karmøygeddon festivalen består av to festivaler som holdes hvert år, den første er satt opp så tidlig som i april- mai, mens den neste er i september- oktober.

Årets første festival er satt opp i fra den 10 til den 12 mai.

Det hele startet opp på Koppervik på Karmøy i midten av 2000 tallet, men festivalen ble flyttet etter et par år inn til Byscenen i Haugesund og etter det har det da blitt avholdt to separate festivaler. Den ene har fått navnet Karmøygeddon Artic og den andre Karmøygeddon Metal Festival.

I årest festival er det satt opp grupper som Kreator, Enslaved, Solistafir, Skid Row, Evergrey og Mental Disaster med mange flere.

Årets fullstendige program finner du her.

Inferno Metal Festivalen

Inferno Metal Festivalen avholdes i Oslo hver påske, på forskjellige steder som er satt opp i løpet av festivalen.  Rockefeller Music Hall og John Dee Live Club & Pub er to av dem.

Dette er en heavy metal festival som også har med ekstrem metal på programmet.

Her har det vert med grupper som Mayhem, Psycroptic, Orcan, Enslaved, Bloodbath og Apocalypse med mange flere.

Årets festival blir da fra den 29 mars til den 1 april med artister som Odium, Dark funeral, Mephorash, Nordjevel, Napalm Death og Nadra som noen av dem.