FESTIVALER I NORGE 2

Rock, heavy metal og metal festivaler har det blitt en del av her i landet med årene, noen flere av dem skal vi se litt nærmere her nå.

Norway Rock Festival

Norway Rock Festival holder til i Kvinesdal hvert år som regel i juli måned. Festivalen startet opp i midten av 2000 tallet og var orginalt basert på et MC treff som het Sørlandstreffen, da Sørlandstreffen ble avviklet var den noen ildsjeler som så en mulighet til og kombinere en MC treff med en musikk festival. Det tok ikke lange tiden før dette ble en realitet og det hele var i gang.

Festivalen blir også kaldt Kvinesdal rock festival, et navn de hadde når de startet opp.

Det er Rock og metal som gjelder, med mange artister. Noen av de som har tidligere vert her er Alice Cooper, Saxon, Gamma Ray og Holy Hell med mange flere.

I Årets festival som er satt opp i fra den femte juli til den 7 juli er det foreløbig kommet grupper som Status Quo, Accept, Turboneger, Besat in Black, Backstreet Girls og Return med flere.

Du kan gå inn på deres hjemmeside her og holde deg oppdatert på artister og grupper som kommer til etter hvert.

Rock Mot Rus Festivalen

Rock mot Rus Festivalen fåregår rundt mars april hvert år på Andesnes i Nordland.

Den avholdes alltid i palmehelga, som er helga før påske og går over to dager. Her slipper det til unge og ukjente artister og band til for og kunne få vist frem sin musikk, det blir så kåret en vinner som får 20 000kr og får bli med på Buktafestivalen i Tromsø året etter.

Noen av de ukjente artistene som har fått spilt her er Sivert Høyem, Vidar Vang, Tungtvann, Kråkesølv og Robert Burås.

Det blir også delt ut en ærespris under festivalen, Willy Oftedals Ærespris som er en bronse statuett og 5000 kroner. Prisen er blitt til for og minnes Oftedal sitt engasjemang som festivalsjef i 28 år og som desverre gikk bort i 2010.

Årets festival er i fra den 23 til den 25 mars med artister som Frank Carter & The Rattelsnakes, Vanja V, Ondt Blod, Blood Command og Sondre Justad med flere.

Rock 12- 24

Rock 12- 24 foregår i Bergen årlig, det blir holdt på Åsane siden midten av 2000 tallet. Dette er en festival som stort sett er forbeholdt ukjente band som skal få prøve seg på senen.

Her er det rock, metal og alternativ rock som gjelder, og det har blitt mange band oppe på senen gjennom årene. Vinneren av festivalen i 2008 fikk spille jobb under Tall Ships Race på Torgallmenningen som en del av premien.

Det er som festivalnavnet tilsier en ett tolv timers rock festival i fra 12 på dagen til midnatt.

Det har blitt mange grupper som har hatt sin første opptreden her på denne festivalen, noen har lykkes godt videre mans andre igjen har ikke vert så heldige.

Noen av de som har vert med her er Post Festum, Master of Command, Red Label, Håvard Lothe og Expender.