Elvis

Det er utrolig mange musikk stiler og varianter der ute i verden, det meste i fra rolig dansemusikk til heavy dark rock musikk.

Det og virkelig lykkes i musikkbransjen krever talent og hardt arbeid, for de som klarer det er det enorme summer som man kan tjene på sin musikk.

Men veien er som regel lang og mye arbeid ligger bak suksessen, noen klarer det derimot relativt raskt om man er heldig med låtene og fremføringen.

Elvis Aron Presley

Elvis fikk tilnavnet The King og man anså at han var rockens desiderte konge. Han kom til verden i 1935, i byen Tupelo som ligger i Mississippi og startet med musikk i veldig ung alder.

Starten på sin musikk interesse fikk han av pinsevennene, menigheten som familien var med i. Her var det mye musikk og det var her han lærte seg å spille på piano. Men drømmen hans var en gitar, noe det tok lang tid for hans foreldre og spare opp penger til.

Men da gitaren var innkjøpt tok det ikke lang tid før han mestret dette instrumentet også, talent hadde han i hvert fall.

Den første talentkonkurransen han var med på kun ti år gammel klarte han en andre plass, godt gjort.

Han hadde en egen spesiell stil i klesveien og dette gjorde at de andre på samme alder syntes han var en merkelig person. Dette medførte til at han var mye alene og fokuserte da stort sett bare på musikken sin.

Det var country, blues og gospel som var hans største interesse den første tiden, noe han stadig lyttet til på radioen.

Utdannelsen han tok var som elektriker, noe måtte han jo leve av innen han klarte og tjene penger på sin store lidenskap.

Da han så skulle forsøke seg på og spille inn en demo måtte han bruke sine egne penger, noe han ikke hadde så mye av på den tiden.

My happiness og Thats when youre heartaces begin var de to låtene han spilte inn.

Det ble den første av veldig mange plater som Elvis spilte inn gjennom årene. Det var under innspillingen av den andre demoen man fikk opp øynene for Elvis i studioet, en av de ansatte hørte den spesielle stemmen han hadde og fortalte sjefen om han. Det ble startskuddet for den store karrieren Elvis hadde.

Dette foregikk i lokalene til Sun Studio og man samlet noen andre musikere og Elvis forsøkte seg på noen ballader, men det var ikke det helt store.

Det var først under en pause at Elvis stertet med melodien Thats all right det ble fart i sakene, de andre musikerne hengte seg på og sjefen ble storfornøyd med resultatet.

Etter noen dager med melodien Blue moon of Kentucky ble den første singelen hans sluppet ut med disse to melodiene.

De platene han så har spilt inn i Sun Studio har fått status som legendariske i ettertid.

Men han vokste seg ganske fort for stor for det lille studioet og gikk så over til RCA Viktor hvor suksessen fortsatte og ble den best betalte artisten på kort tid.