Beatles

Musikk interessen har vært noe som har fenget oss i veldig mange år, selv om stilen har endret seg mye med årene. Men generellt så vokser  interessen for musikk stadig. Hva slags musikk man liker kommer nok av hva som var populært når man var i ungdommen. For en del endrer den seg over tid ettersom man blir eldre. Men interessen avtar sjelden, man bare endrer seg noe med årene.

Noen av artistene og bandene har holdt det gående lenge og mange er fortsatt populære blant den yngre generasjonen selv om det kanskje er noe gammeldags for dem.

The Beatles

Da de fire unge herrene Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr og George Harrison startet gruppen The Beatles i slutten av 50 tallet hadde de nok ikke sett for seg den enorme suksessen de ville få.

Bandet het opprinnelig The Quarrymen men de endret navnet i 1960 til The Beatles.

De hadde alle røtter i fra Liverpool i England og startet med musikk da de var relativt unge, dette var nok en av årsakene til at de klarte seg så bra.

Gruppen ble sett på som en gjeng rebeller med sin rocke musikk, men de unge like stilen og musikken deres.

Det var Lennon som startet The Quarrymenn sammen med noen venner og de fikk noen lokale spillejobber, men det ble ikke det helt store.

Det var på denne tiden han så møtte McCartney som imponerte Lennon med sitt gitarspill og fikk han med i gruppen. Starr og Harrison kom så inn etter hvert.

Det ble Lennon og McCartney som for det meste sto bak låtskrivingen til gruppen som brakte dem frem til den enorme suksessen de fikk.

Lennon

Lennon ble født i 1940 og han vokste opp hos sin tante fordi hans foreldre hadde skilt seg da han var liten. Her fikk at mye støtte og oppmuntring gjennom barndommen. Han var ganske flink på skolen de første årene men dette avtok når han startet på en ny skole i en alder av 12 år, da gikk det ikke så bra lenger.

Det var på denne tiden hans interesse for musikk startet, da med rock`n roll som sin store lidenskap.

Det var en banjo som ble det første instrumentet han lærte seg å spille på, som han ble veldig god på ganske raskt.

Det var ikke bare musikken som han interessert seg for i voksen alder, han var også en kunstner og forfatter samt engasjerte seg innen politikken.

McCartney

McCartney ble født i 1942 og fikk musikken inn i livet tidlig, omtrent hele familien drev på med en eller annen form for musikk.

Han spilte på forskjellige instrumenter og var i tillegg vokalist, låtskriver og komponist.

Han har skrevet så mange hitlåter at han har fått plass i Guinness rekordbok, Han innehar fortsatt den rekorden.

Starr

Star ble også født i 1940, da med navnet Richard Starkey. Starr var trommeslageren i bandet som også skrev låter.

Harrison

George Harrison ble født i 1943 og var den yngste i gruppen, og det var sologitaren som var hans instrument.

Foruten musikken var han også filmprodusent, forfatter, skuespiller og låtskriver.